12 خواص زیتون سیاه برای لاغری، پوست صورت و.. | + مضرات و قیمت

خواص زیتون سیاه تا حد زیادی شبیه به زیتون سبز است. تنها تفاوت‌های زیتون سبز و سیاه به میزان رسیدگی میوه درخت زیتون برمی‌گردد. رنگ میوه رسیده زیتون مایل به بادمجونی و سیاه است. زیتون سیاه به شکل خام قابل مصرف نیست و اغلب به شکل کنسروی فروخته می‌شود.

زیتون سیاه به‌خاطر داشتن مواد آنتی‌اکسیدانی، فیبر و ویتامین‌های A، E و K برای سلامت بدن مفید است. مصرف روزانه زیتون سیاه به دستگاه گوارش کمک می‌کند، جلوی بیماری‌های قلبی و عروقی را می‌گیرد و باعث جوان‌سازی پوست می‌شود. در ادامه درباره خواص زیتون سیاه بیشتر توضیح خواهیم داد.

خواص زیتون سیاه، 12 خاصیت مهم

فواید زیتون سیاه

زیتون سیاه اغلب به‌عنوان چاشنی غذا یا به شکل خوراکی استفاده می‌شود. مصرف روزانه زیتون سیاه مزایای بسیاری برای بدن دارد که در ادامه 12 مورد از مهم‌ترین خواص زیتون سیاه را بررسی می‌کنیم:

یک: خواص زیتون سیاه برای لاغری

چربی موجود در دانه‌های زیتون سیاه از نوع غیر اشباع است. اسیدهای چرب غیر اشباع فرایند سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند. این کار باعث تجزیه سلول‌های چربی شده و جلوی تجمع چربی در بدن را می‌گیرد.

به نقل از سایت beytoote در رابطه با تاثیر زیتون سیاه بر کاهش اشتها:

مصرف زیتون سیاه باعث ترشح هورمون سروتونین در بدن میشود. این هورمون علاوه بر بهبود خلق و خو به مغز پیام سیری میفرستد ، در نتیجه مدت زمان بیشتری احساس سیری میکنید.

دو: رفع کمبود آهن خون

زیتون سیاه حاوی مقادیر فراوانی آهن است. اگر مشکل کمبود آهن دارید، با مصرف زیتون سیاه می‌‌توانید این مشکل را تا حد خوبی رفع کنید. رفع مشکل کمبود آهن از خواص زیتون تلخ نیز می باشد. به همین دلیل به زنان باردار معمولا توصیه می شود از زیتون تلخ در دوران بارداری خود استفاده کنند.

سه: خواص زیتون سیاه در بارداری

خواص زیتون سیاه در بارداری

بدن زنان باردار نیاز به ویتامین و آنتی اکسیدان بالایی دارد. مصرف روزانه زیتون سیاه می‌تواند ویتامین‌های E، K و A بدن را تامین کند. همچنین خواص آنتی اکسیدانی آن جلوی ابتلای زنان باردار به بیماری‌های قلبی و عروقی یا سرطان پستان را می‌گیرد.

چهار: خواص زیتون سیاه برای معده

از دیگر خواص زیتون سیاه کمک به هضم مواد غذایی و میکروب‌زدایی دستگاه گوارش است. زیتون حاوی ماده‌ای به نام پلی فنول است که میکروب‌زدا بوده و التهاب معده را از بین می‌برد. مصرف روزانه زیتون سیاه در درمان بیماری‌هایی مثل زخم معده موثر است که این مورد از خواص زیتون پروزده نیز میبشد. اگر زیتون سیاه دوست ندارید می توانید به جای آن از زیتون پرورده استفاده کنید.

پنج: خواص زیتون سیاه برای درمان یبوست

زیتون سرشار از مواد آنتی‌ اکسیدانی است و خاصیت ضد التهابی دارد. مصرف روزانه زیتون در رفع التهاب معده و روده موثر است. اگر از یبوست رنج می‌برید، با مصرف زیتون سیاه می‌توانید این بیماری را درمان کنید. در ضمن مصرف زیتون باعث افزایش باکتری‌های مفید روده می‌شود که در دفع و تجزیه مواد غذایی نقش مهمی دارند.

شش: خواص ضد سرطانی زیتون سیاه

زیتون سیاه سرشار از مواد آنتی اکسیدانی است. مصرف روزانه آنتی اکسیدان به پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های معده، روده، پستان، پروستات و… کمک می‌کند. به همین خاطر دکترها مصرف این ماده غذایی را توصیه می‌کنند.

هفت: کاهش کلسترول خون

زیتون سیاه دارای چربی‌های غیر اشباع بوده و مصرف آن باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. اگر دچار بیماری‌های قلبی و عروقی هستید، با مصرف زیتون سیاه می‌توانید سطح کلسترول خون‌تان را تنظیم کنید.کاهش کلسترول خون از خواص روغن زیتون نیز می باشد. اگر مصرف خود زیتون برایتان دشوار است، می توانید از روغن آن در کنار غذا استفاده کنید.

هشت: خواص زیتون سیاه برای کبد

خواص زیتون سیاه برای کبد

زیتون سیاه حاوی مواد معدنی و ماده‌ای به نام پنی فنول است که خاصیت آنتی‌ اکسیدانی دارد. مصرف روزانه زیتون سیاه به سم‌زدایی از کبد کمک می‌کند. به‌علاوه اینکه زیتون سیاه پایین‌ترین میزان اسیدهای چرب اشباع را دارد و در درمان بیماری کبد چرب نیز مفید است.

نه: خواص زیتون سیاه برای کودکان

بدن کودکان به مواد معدنی و انواع ویتامین‌ها نیاز فراوانی دارد. زیتون سیاه حاوی مقادیر فراوانی پتاسیم، سدیم، مواد معدنی و ویتامین‌های E و K است. در نتیجه مصرف آن به رشد کودکان کمک بزرگی می‌کند. نکته دیگر اینکه خواص آنتی اکسیدانی زیتون سیاه در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های فصلی موثر است.

ده: خواص زیتون سیاه برای مردان

زیتون سیاه طبعی گرم و مرطوب دارد و مصرف آن باعث افزایش قوای جنسی مردان می‌شود. همچنین خواص آنتی اکسیدانی زیتون سیاه باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. مصرف زیتون سیاه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان پروستات نیز موثر است.

یازده: خواص زیتون سیاه برای زنان

زیتون سیاه حاوی ویتامین‌های E و K بوده و مصرف روزانه آن باعث لطافت و شادابی پوست زنان می‌شود. در ضمن این میوه طبعی گرم و مرطوب داشته و مصرف آن باعث گرمی محیط واژن زنان می‌شود و شور جنسی آن‌ها را بیشتر می‌کند.

دوازده: خواص زیتون سیاه برای پوست صورت

خواص زیتون سیاه برای پوست صورت

از خواص زیتون سیاه می‌توان به خاصیت جوان‌سازی آن اشاره کرد. زیتون سیاه دارای ویتامین‌های A، E و K است. این ویتامین‌ها باعث شادابی پوست صورت می‌شود و رطوبت آن را حفظ می‌کند. علاوه بر خود زیتون سیاه که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث جوانسازی پوست می شود، روغن زیتون هم به‌خاطر خواص آنتی اکسیدانی خود، می‌تواند جلوی بیماری‌های پوستی مثل اگزما، جوش‌های پوستی و سرطان پوست را بگیرد یا در درمان آن نقش داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با خواص روغن زیتون برای پوست، پیشنهاد میکنیم مقاله مربوطه در سایت را بخوانید.

خواص زیتون سیاه ترکیه

زیتون سیاه ترکیه گونه‌ای از زیتون است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. خواص زیتون سیاه ترکیه شباهت زیادی با زیتون سبز یا انواع دیگر زیتون دارد. این زیتون به شکل خام یا فرآوری شده مصرف می‌شود و طعمی گس و نسبتاً شور دارد.

خواص زیتون سیاه ترکیه

از هسته زیتون سیاه نیز برای روغن‌گیری و تولید محصولات آرایشی سنتی استفاده می‌شود. روغن این میوه حاوی ویتامین‌های A، K و E بوده و باعث شادابی و جوان‌سازی پوست صورت خواهد شد. همچنین مصرف آن برای تقویت موی سر نیز توصیه شده است.

خواص زیتون تلخ سیاه

زیتون سیاه اگر در آب نمک جوشانده نشود، طعمی تلخ و گس دارد و گوشت آن کمی زمخت و خشک است. با این حال اگر مشکلی با تلخی آن ندارید، می‌توانید آن را به‌صورت خام نیز مصرف کنید. مصرف زیتون تلخ خواص مشابهی با زیتون فرآوری شده دارد. با این تفاوت که میزان سدیم و نمک آن کمتر است. اگر فشار خون بالایی دارید، بهتر است به جای استفاده از زیتون فرآوری شده، زیتون تلخ سیاه را مصرف کنید.

نکته دیگر خاصیت ضد التهابی زیتون تلخ است. زمانی که زیتون در آب نمک پخته می‌شود، بخشی از خواص ضد التهابی خود را از دست می‌دهد. پس اگر برای دردهای التهابی می‌خواهید به سراغ مصرف زیتون بروید، بهتر است آن را به شکل خام استفاده کنید.

تفاوت خواص زیتون سیاه و زیتون سبز چیست؟

به‌طور کلی خواص زیتون سیاه و زیتون سبز تفاوت چندانی باهم ندارد. زیتون سبز میوه نارس همان درخت بوده و صرفاً روش فرآوری آن متفاوت است. البته بر اساس آزمایش‌های انجام شده، میزان پنی فنول موجود در زیتون سبز کمی بیشتر از زیتون سیاه بوده و این نوع از زیتون خواص آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.

تفاوت خواص زیتون سیاه و زیتون سبز چیست؟

مورد دیگر به رنگ‌ این دو زیتون و طعم آن‌ها برمی‌گردد. میزان سدیم موجود در زیتون سبز بیشتر از زیتون سیاه است. به همین خاطر زیتون سبز شورمزه‌تر به نظر می‌رسد. طعم زیتون سیاه در حالت خام گس و تلخ است؛ اما پس از پخته شدن این تلخی را از دست می‌دهد.

نکته بعدی اینکه از زیتون سیاه بیشتر به‌عنوان چاشنی غذا استفاده می‌شود. در حالی که زیتون سبز اغلب به شکل یک ماده غذایی در کنار غذای اصلی خورده می‌شود.

زیتون سیاه را چگونه مصرف کنیم؟

با وجود اینکه زیتون سیاه میوه رسیده محسوب می‌شود، اما به جز موارد خاص، نمی‌توان آن را به شکل خام مصرف کرد. زیتون خام طعمی گس داشته و گوشت آن سفت و خشن است. به همین خاطر برای قابل مصرف شدن زیتون سیاه، ابتدا آن را در آب نمک خیسانده و سپس در آب نمک می‌پزند. این کار باعث نرم شدن گوشت میوه شده و تلخی و گسی آن را از بین می‌برد. شرکت‌های تولیدی پس از این فرایند زیتون سیاه را کنسرو کرده و آن را به فروش می‌رسانند.

زیتون کنسرو شده به‌صورت خوراکی قابل استفاده است. درواقع می‌توانید آن را همراه با غذای روزانه میل کنید. زیتون‌های سیاه سنتی اغلب شکم‌پر هستند و طعم بهتری دارند. برای پر کردن این زیتون‌ها از فلفل، سیر، میوه‌های خشک مثل بادام و گردو، پیمنتو و… استفاده می‌شود.

در پخت غذاهای فست فودی یا غذاهای سنتی نیز می‌توان از برش‌های زیتون سیاه استفاده کرد. برای مثال در پخت انواع پیتزا و پاستا، زیتون سیاه به‌عنوان چاشنی و تزئینات غذا استفاده می‌شود.

مضرات زیتون سیاه چیست؟

در بخش قبلی از خواص زیتون سیاه صحبت کردیم؛ اما مصرف بالای این ماده غذایی نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود. در ادامه مهم‌ترین مضرات زیتون سیاه را مشاهده می‌کنید:

  • نخست اینکه فراموش نکنید زیتون خاصیت روان‌کنندگی دارد و برای درمان یبوست مفید است؛ اما اگر در مصرف آن زیاده‌روید کنید، باعث بروز اسهال خفیف می‌شود.
  • نکته دیگر اینکه زیتون سیاه حاوی پتاسیم و سدیم است. مصرف بیش از اندازه این مواد باعث نارسایی‌های کلیوی شده و سیستم دفع ادرار شما را با مشکل روبرو می‌کند.
  • مورد دیگر به واکنش‌های آلرژیک افراد به مصرف زیتون برمی‌گردد. برخی افراد نسبت به زیتون حساسیت دارند. اگرچه زیتون سیاه حساسیت کمتری در بدن ایجاد می‌کند، اما افرادی که این مشکل را داشته باشند، با مصرف زیتون سیاه هم ممکن است واکنش‌های آلرژیک را تجربه کنند.
  • بحث بعدی، بحث تشخیص زیتون سیاه اصل از زیتون‌های تقلبی است. در برخی از کشورهای خاورمیانه زیتون‌های سبز را با استفاده از سولفات آهن فرآوری می‌کنند که محصول تولیدی شباهت زیادی به زیتون سیاه خواهد داشت؛ اما نه تنها خواص زیتون سیاه را ندارد، که مصرف آن ممکن است باعث بروز مشکلاتی در معده و کلیه شود. در نتیجه بهتر است فقط از زیتون‌های سیاهی که از فرایند تولید آن‌ها مطمئن هستید استفاده کنید.

سخن آخر

زیتون سیاه، میوه رسیده درخت زیتون است که پس از پخته شدن در آب نمک مصرف می‌شود. خواص زیتون سیاه شباهت زیادی به زیتون سبز دارد. مصرف روزانه زیتون سیاه خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. همچنین باعث جوان‌سازی پوست شده و می‌تواند در تامین ویتامین‌های بدن نیز مفید باشد. اگر درباره زیتون سیاه سوال دیگری دارید، در کامنت‌های پست پاسخگوی شما خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *