آنچه که درباره زیتون در قرآن باید بدانید!

زیتون در قرآن

تاکنون تحقیقات بسیار زیادی در مورد اشاره به زیتون در قرآن صورت گرفته است و همه آن‌ها بر این موضوع تأکید داشته‌اند که این درخت پر از فایده حتی از دیدگاه خداوند نیز گزینه‌ای برتر محسوب می‌شود. زیتون برای نخستین بار توسط مردمان حاضر در سرزمین مدیترانه مورد استفاده قرار گرفت و از آن زمان تاکنون همواره به عنوان یک معجون بی‌نظیر برای بهبود سلامتی شناخته می‌شود. همه اجزای زیتون دارای مزیت خاص خود هستند و از این نظر نمی‌‌توان آن را با گیاه دیگری مقایسه کرد. با ما همراه باشید تا اطلاعات جالبی در این زمینه ارائه کنیم.

زیتون در قرآن چیست

زیتون در کتاب قرآن بارها مورد توجه قرار گرفته است. اولین موردی که باید به آن اشاره کنیم، آیه نود و نه از سوره انعام محسوب می‌شود. در آیه صد و چهل و یکم از همین سوره نیز یکبار دیگر از زیتون یاد شده است. در ادامه، در آیه یازدهم سوره نحل شاهد اشاره مجدد به زیتون در قرآن هستیم. علاوه بر سوره تین، انعام و نحل، در سوره عبس هم نام زیتون آورده شده است. این اشارات مربوط به آیه بیست و هفتم و آیه بیست و نهم از سوره عبس هستند. در قسمتی از سایت quran درباره زیتون در قران آمده است که:

And [We brought forth] a tree issuing from Mount Sinai which produces oil and food [i.e., olives] for those who eat.

زیتون در قرآن چیست

اشاره به زیتون در دین اسلام بارها و بارها مورد توجه قرار گرفته است. به جرئت می‌توان بیان کرد که به غیر از زیتون از هیچ گیاه یا میوه خاص دیگری به این میزان یاد نمی‌شود. شایان ذکر است که علاوه بر دانشمندان دین اسلام، حتی چندین گروه از دانشمندان ژاپنی نیز تحقیقات گوناگونی را در این زمینه انجام داده‌اند.

معنی زیتون در قرآن چیست؟ زیتون در قرآن همواره با لفظ مثبت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این را می‌توان به خواص زیتون ارتباط داد. در واقع باید گفت که این موضوع نشان می‌دهد زیتون منبعی عالی برای کسب مواد غذایی مختلف است و قرآن بر چنین موضوعاتی تأکید دارد. زیتون را با لفظ «مبارک» نیز می‌شناسند که خود نشان‌دهنده خوب و خیر بودن آن است. مبارک به جهت اشاره به موادی که دارای برکت هستند هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علم قسم به زیتون

تعدد اشاره به زیتون در قرآن موجب شده است تا مفسران گوناگون نظرات مختلفی را در این رابطه در نظر داشته باشند. برخی از این افراد علم قسم به زیتون را به مواردی همچون طوفان نوح مرتبط می‌دانند. آن‌ها بیان می‌کنند که شاخه زیتون به عنوان نخستین درختی در نظر گرفته می‌شود که پس از پایان یافتن طوفان نوح از زمین بیرون آمد و از این نظر کاملاً مقدس است.

علم قسم به زیتون

گزینه دیگری که در این رابطه باید به آن بپردازیم، متبرک شدن زیتون به دست هفتاد پیامبر مختلف است. هیچ گیاه دیگری را نمی‌توان پیدا کرد که این موضوع در رابطه با آن صحت داشته باشد. گفته می‌شود اولین پیامبری که زیتون را متبرک ساخت ابراهیم بود و پس از او شصت و نه پیامبر دیگر این امر را تکرار کردند. فواید بی‌نظیر زیتون در کنار ظاهر جذاب و دوست‌داشتنی آن به ما نشان می‌دهد که زیتون از همان ابتدای شکل‌گیری جوامع انسانی مورد توجه بوده است. حتی در برهه‌ای از زمان زیتون به عنوان کالایی بسیار لوکس و قیمتی مورد استفاده قرار می‌گرفت و جای تعجب ندارد که از زیتون در قرآن بدین دلیل یاد شده باشد.

زیتون در قرآن و احادیث

علاوه بر اشاره به زیتون در کتاب قرآن، احادیث گوناگونی نیز در مورد مصرف زیتون است. این احادیث نیز به طور کلی در مورد مهم‌ترین مزایای زیتون هستند و بر میزان اهمیت آن می‌افزایند. اولین حدیث به پیامبر اسلام ارتباط دارد و بدین گونه است: «زیتون مصرف کنید، زیرا می‌تواند میزان صفرا و سودای بدن شما را متعادل کند و بلغم را به طور کامل از بین ببرد». در یک حدیث دیگر که توسط امام هشتم شیعیان بیان شده است گفته می‌شود: «زیتون موجب خوشبو شدن دهان می‌شود و چهره شما را روشن خواهد کرد».

به نقل از سایت khabaronline درباره خاطرات یکی از اصحاب امام صادق:

بعد از نماز عشا خدمت امام صادق(ع) رفتم. آن حضرت شام میل می فرمود. غذایی که برای ایشان آورده بودند عبارت بود از سرکه، روغن زیتون و گوشت. آن بزرگوار گوشت را به من دادند و خود از سرکه و روغن زیتون میل فرمودند. خدمت ایشان عرض کردم چرا تنها سرکه و روغن زیتون میل می کنید و از گوشت نمی خورید؟ حضرت فرمود: سرکه و روغن زیتون خوراک ما و پیامبران است

زیتون در احادیث

در یک حدیث دیگر از پیامبر اسلام به استفاده از روغن زیتون اشاره شده است. این حدیث بیان می‌کند که: «هر فردی روغن زیتون مصرف کند تا چهل روز از شیطان ایمن می‌ماند». امام صادق نیز علاوه بر توضیح در مورد حضور زیتون در قرآن بیان می‌دارد که: «امیر مؤمنان زیتون می‌خورد». با توجه به نکات گفته شده می‌توان به سادگی گفت که زیتون همواره در بین بزرگان دین اسلام واقعاً مهم بوده است. این امر به ما نشان مي‌دهد که زیتون چه خواص بی‌نظیری دارد و چرا باید همواره آن را در وعده غذایی خود قرار دهیم و از این گیاه شگفت‌انگیز بهره ببریم.

قبل از خواندن ادامه مطلب، پیشنهاد میکنیم ویدئوی زیر را درباره خواص زیتون مشاهده کنید:

 

سوره زیتون (تین)

اهمیت زیتون در قرآن به حدی بالا است که بارها در قرآن از آن یاد می‌شود. سوره «تین» به عنوان نود و پنجمین سوره از این کتاب مقدس مسلمانان شناخته می‌شود و برای نخستین بار در مکه بر پیامبر دین اسلام نازل شد. کل آیات مربوط به این سوره تنها هشت عدد است و به همین جهت در رده سوره‌های جز ۳۰ قرار دارد.

در ابتدای سوره تین شاهد قسم‌ خوردن خداوند به دو میوه انجیر و زیتون هستیم. برخی از افراد بیان می‌کنند که این نوع قسم‌ خوردن علاوه بر اشاره به دو میوه انجیر و زیتون، معنای دیگری نیز دارد. در واقع گفته می‌شود که انجیر در واقع به منظور اشاره به سرزمین شام مورد استفاده قرار گرفته است و زیتون نیز به سرزمین بیت‌المقدس ارتباط دارد. سوره تین از جمله معدود سوره‌های قرآن است که در آن خداوند سخن خود را با قسم آغاز می‌کند.

سوره زیتون

در برخی از تفاسیر، اشاره به زیتون در قرآن با توضیحات بیشتری همراه است. به عنوان مثال، گفته می‌شود که تین و زیتون به امام دوم و سوم شیعیان اشاره دارد. بعضی دیگر بیان می‌کنند که منظور از انجیر و زیتون، ارائه پاداش‌های متعدد به افرادی است که در نهایت به بهشت وارد می‌شوند. در هر صورت می‌توان بیان کرد که زیتون و انجیر به عنوان دو میوه فوق‌العاده مهم و با ارزش به شمار می‌روند و در نزد مسلمانان از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

چرا در قران هفت بار اسم زیتون آمده

آوردن نام زیتون در قرآن را می‌توان به موارد مختلفی ارتباط داد. در واقع همین موضوع موجب شده است تا همواره شاهد انجام تحقیقات گوناگون در این حوزه باشیم. اولین موردی که باید به آن اشاره کنیم، خواص مختلف زیتون است. برخی می‌گویند که این میزان یادآوری نام زیتون به دلیل خواص و ویژگی‌های مثبت آن است. به عنوان مثال، همه ما می‌دانیم که زیتون در بین مواد غذایی مختلف بیشترین میزان پتاسیم را دارد که همین موضوع خود واقعاً حائز اهمیت است. پتاسیم به عنوان یک ماده فوق‌العاده مهم جهت تولید انرژي شناخته می‌شود و باید آن را در رده ضروری‌ترین مواد غذایی موجود در طبیعت قرار دهیم.

چرا در قران هفت بار اسم زیتون آمده

علت دیگری که در این زمینه از آن یاد می‌شود، قابل استفاده بودن همه بخش‌های زیتون است. امروزه محصولات مختلفی از زیتون به تولید می‌رسد که همه آن‌ها یک انتخاب عالی برای حفظ سلامتی ما هستند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که حتی برگ‌ زیتون نیز دارای خواص بسیار ویژه‌ای است. دمنوش حاصل از برگ خشک‌ زده زیتون به منظور جلوگیری از آلزایمر و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن زیتون نیز به دلیل مزایای متعدد خود یکی از پرفروش‌ترین روغن‌های طبیعی شناخته می‌شود. با توجه به این می‌توان درک کرد که چرا ذکر نام زیتون در قرآن این قدر مهم است.

سخن پایانی

تاریخچه استفاده از زیتون به قرن‌‌ها پیش باز می‌گردد. مردمان ساکن حوزه مدیترانه نخستین افرادی بودند که دست به پرورش این گیاه دوست داشتنی زدند و آن را به نقاط مختلف جهان صادر کردند. امروزه از زیتون به عنوان یکی از گیاهانی یاد می‌شود که مزایای متفاوتی دارد و نقش مهمی را در سلامتی ما ایفا می‌کند.

زیتون در قرآن بارها مورد تمجید قرار گرفته و حتی خداوند به آن قسم خورده است. امروزه با پیشرفت علم دانشمندان ثابت کرده‌اند که زیتون چه خواص بی‌نظیری دارد و چرا این قدر باید به آن اهمیت داد. در صورتی که قصد خرید زیتون را دارید، بهتر است که آن را از یک زیتون فروشی خوب در تهران مثل صنایع غذایی دلفین تهیه کنید.

 

 

سوالات متداول

1- چرا در قران هفت بار اسم زیتون امده است؟

اولین علتی که در قران هفت بار اسم زیتون آمده خواص مختلف آن است و دوم قابل استفاده بودن تمام بخش های آن همچون خود زیتون، برگ درخت زیتون و روغن زیتون است.

2- درباره خواص زیتون در قرآن و احادیث چه چیزی گفته شده است؟

درباره زیتون در قرآن و احادیث چیزهای زیادی گفته شده است برای مثال پیامبر فرموده است که زیتون مصرف کنید، زیرا می‌تواند میزان صفرا و سودای بدن شما را متعادل کند و بلغم را به طور کامل از بین ببرد.

3- نماد زیتون در قرآن چیست؟

نماد درخت زیتون صلح و آرامش است. پس از پایان یافتن توفان نوح، زیتون اولین درختی بود که از زمین بیرون آمد و از این نظر کاملاً مقدس است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید بستن