طبع روغن زیتون گرم و تر است و در طب سنتی بیشتر نقش مصلح را برای دیگر مواد غذایی دارد. مصرف روزانه روغن زیتون میتواند به هضم بهتر مواد غذایی کمک کرده و از بیماریهای مرتبط با سیستم گوارش و کبد چرب جلوگیری کند. همچنین از روغن زیتون برای رفع دردهای موضعی و جوانسازی پوست نیز استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم درباره خواص روغن زیتون در طب سنتی و طبع آن صحبت کنیم.
طبع روغن زیتون چیست و چرا اهمیت دارد؟
اگرچه طبع میوه زیتون سبز سرد است، اما هرچقدر دانههای زیتون بیشتر برسند، طبع آنها نیز عوض میشود. برای مثال طبع زیتون تازهرسیده معتدل بوده و طبع زیتون کاملاً رسیده سیاه نیز به گرمی نزدیک است.
پس طبع روغن زیتون نیز بستگی به دانههایی دارد که از آنها روغنگیری میشود. اگر از زیتونهای رسیده برای روغنگیری استفاده شود، طبع روغن گرم و تر خواهد بود. درحالیکه طبع روغن زیتون سبز تقریباً متعادل است.
در طب سنتی توصیه شده که طبع بدن را تا جای ممکن متعادل نگه دارید. راهکار این کار هم مصرف ترکیبی غذاهای سرد و خشک به همراه مواد غذایی گرم و تر است. به همین جهت روغن زیتون ترکیب برندهای برای طبخ مواد غذایی بهحساب میآید. روغن زیتون بهواسطه طبع گرم و تری که دارد، میتواند نقش مصلح را برای بسیاری از مواد غذایی داشته باشد. به همین خاطر هم در طب سنتی به مصرف آن بسیار توصیه شده است.
در قسمتی از سایت greengarden در رابطه با خواص روغن زیتون در دین اسلام آمده است:
در اسلام و قرآن در مورد زیتون و خواص آن بسیار سخن گفته شده است. این میوه در احادیث هم دارای جایگاه ویژهای است. زیتون و روغن آن مشکلات صفرا و سودا را برطرف میکنند و در سلامت بدن نقش به سزایی دارند
خواص روغن زیتون بر اساس طبع آن،8 خاصیتی که نمیدانستید!
روغن زیتون سرشار از مواد آنتی اکسیدان و ویتامینهای E و K بوده و پایینترین میزان اسیدهای چرب اشباع را بین روغنهای گیاهی دارد. این ویژگیها در کنار طبع روغن زیتون باعث شده تا خواص بینظیری برای آن ذکر شود. در ادامه به مهمترین خواص روغن زیتون برای بدن اشاره میکنیم:
یک: کمک به دستگاه گوارش و هضم غذا
همانطور که اشاره کردیم، طبع روغن زیتون گرم و تر است و مصرف آن با غذاهایی مثل ماهی، برنج و گوشت قرمز توصیه میشود. پخت و پز با روغن زیتون یا مصرف زیتون به صورت خام همراه با غذا میتواند به هضم بهتر غذاها کمک کند.
دو: روغن زیتون، ضد کبد چرب
در طب سنتی کبد چرب منشأ بسیاری از بیماریهای روده، سیستم گوارشی و حتی بیماریهای روحی دانسته میشود. مهمترین عاملی که در بیماری کبد چرب نقش دارد، مصرف بیرویه چربیهای اشباع و غذاهایی با طبع سرد و خشک است. با توجه به طبع روغن زیتون و میزان پایین اسیدهای چرب اشباع در آن، میتوان این روغن را جایگزین روغنهای گیاهی و حیوانی کرد.
سه: رفع گرفتگی و دردهای عضلانی
از روغن زیتون میتوان برای ماساژهای درمانی استفاده کرد. طبع گرم و تر روغن زیتون در رفع گرفتگیها و دردهای عضلانی تاثیرگذار است.
چهار: افزایش گردش خون
مصرف روزانه روغن زیتون میتواند باعث بالاتر رفتن سوختوساز بدن و افزایش گردش خون شود.
پنج: کمک به قوای جنسی
روغن زیتون طبع گرم و تری دارد و مصرف آن همراه با مواد مغذی دیگر، مثل گردو، بادام، زنجبیل و… میتواند باعث افزایش قوای جنسی مردانه و زنانه شود.
شش: جوان سازی پوست
یکی از خواص روغن زیتون برای پوست جوانسازی پوست میباشد. طبع گرم و تر روغن زیتون به همراه ویتامینها و آنتیاکسیدانی که دارد، میتواند باعث جوانسازی پوست شده و چینوچروکهای صورت را از بین ببرد.
هفت: جلوگیری از افسردگی و افزایش نشاط
بخش زیادی از افسردگیهای روزانه، بهخاطر مصرف مواد غذایی سرد و خشک است. برای رفع این مشکل کافی است از روغن زیتون در پختوپزهای روزانه استفاده کنید.
هشت: تقویت رشد مو
از خواص روغن زیتون برای مو می توان به درمان خشکی مو و بیماریهای مثل موخوره و شکنندگی اشاره کرد. مالش روغن زیتون روی موها باعث افزایش رطوبت آن شده و حالتی نرم و لطیف به آن میدهد.
مصلح روغن زیتون چیست؟
در طب سنتی توصیه میشود که هر ماده غذایی را همراه با مصلح آن مصرف کنید. این کار باعث جذب بیشتر ویتامینها و پروتئینهای موجود در مواد غذایی میشود. بهترین مصلح روغن زیتون بر اساس طب سنتی گردو و بادام شیرین است. به همین خاطر در تولید انواع زیتون پرورده نیز از این مغزیجات استفاده میشود. البته اگر از روغن زیتون بهعنوان یک درمان استفاده میکنید، میتوانید آن را همراه با عسل یا سرکه هم مصرف کنید.
نکته دیگر نقش روغن زیتون بهعنوان مصلح برای دیگر مواد غذایی است. بسیاری از غذاهایی که روزانه مصرف میکنیم، طبع سرد و خشک یا سرد و تر دارند. در نتیجه روغن زیتون میتواند نقش مصلح را برای آنها داشته باشد و مزاج بدن را به حد تعادل نزدیکتر کند. از روغن زیتون میتوانید در پخت و پزهای روزانه یا بهعنوان چاشنی سالاد و طعمدهنده استفاده کنید.
سخن آخر
طبع روغن زیتون بر اساس طب سنتی گرم و تر است. به همین خاطر مصرف آن با غذاهایی مثل برنج، ماهی و انواع گوشتهای قرمز توصیه میشود. مصرف روزانه روغن زیتون میتواند جلوی بیماریهای مرتبط با کبد چرب را بگیرد، به هضم بهتر غذا کمک کند و باعث افزایش قوای جنسی و شادابی افراد شود. اگر درباره روغن زیتون و خواص آن در طب سنتی سوال دیگری دارید، در کامنتهای پست پاسخگوی شما خواهیم بود.